Artikelarkiv Videoarkiv

Hon satsar på tillväxt med prisbelönt app

Hon satsar på tillväxt med prisbelönt app

När Sofia Nordell och Åsa Ingemarsson började servera skollunch väcktes tanken: Hur kan vi få fler elever att äta i skolan? Mitt Käk blev lösningen.

– Vi vill lyfta upplevelsen i skolrestauranger och effektivisera i köken. Vår app är navet i allting. I den kan eleverna varje måndag välja hela nästkommande veckas skolluncher i lugn och ro vilket gör att de i mycket högre utsträckning faktiskt kommer och äter sen, berättar Sofia Nordell. Hon är medgrundare till det växande cateringföretaget Mitt Gastronomi och till prisbelönta appen Mitt Käk.

– Idén till appen föddes när vi fick in skollunch-uppdrag som vi hade svårt att få lönsamhet i eftersom barnen inte kom och åt. Vi intervjuade ungdomarna och förstod att de saknade inflytande över sin lunch. Sofia och Åsa insåg att en app kunde göra ungdomarna nöjdare och samtidigt skapa en större lönsamhet både för Mitt Gastronomi och andra cateringverksamheter.

Almis stöd har varit till stor hjälp
Men att bygga en app med teknik och en massa innehåll visade sig bli en dyr historia.
– Då var Almi till ovärderligt stor hjälp med sina innovationsstöd. Utan dem vet jag inte om vi hade gjort allt detta. Under 2016 fick vi lån för att bygga appen och nu i år har vi blivit beviljade förstudiemedel för att utveckla nya funktioner som kunderna har efterfrågat.
Tillväxtpotentialen i Mitt Käk är stor. Det märks inte minst av prisregnet som varit över företaget. – Vi har fått totalt fem priser de senaste två åren och vann i vintras Almi Pitch i Åre vilket jag blev väldigt glad över!

Satsar för stark tillväxt
Idag har Sofia och Åsa använt appen i sin egen cateringverksamhet i över ett år. – Det har resulterat i förbättrad lönsamhet, minskat matsvinn och dessutom en enklare planering. Samma sak kommer våra kunder som är andra restautörer och kommuner uppleva.

Utöver att prenumerera på appen kan kunderna också köpa andra tjänster såsom måltidsplanering, matfoton, recept eller hjälp med logistik.- Planerna framöver handlar om uppskalning och att växa mer. Just nu fokuserar vi på att få in mer kapital för att kunna gå snabbare framåt i säljarbetet, berättar Sofia.

Hantering av personuppgifter

Almi Företagspartner
Box 70394
107 24 STOCKHOLM
Tel: 0771-55 85 00

Almi behöver samla in och behandla vissa uppgifter om dig för att kunna ta kontakt med dig. De uppgifter vi avser att samla in är för- och efternamn, adress, postnr, postort och epostadress. Uppgifterna kommer enbart att behandlas av oss inom företaget för ovan nämnda ändamål. Almi kommer att lagra dessa uppgifter till dess att kontakten upphör, alternativt enligt gällande gallringsplan.

Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke, begära rättelse av inkorrekta personuppgifter, komplettera med personuppgifter om du anser att sådana saknas. Du har även rätt att få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa, detta gör du genom att kontakta vår kundtjänst, 0771-55 85 00.